Bilgisayar alınırken dikkat edilmesi gerekenler

  • Bilgisayar Parçaları
Bilgisayar alırken ilk dikkat edilmesi gereken parçalarının marka ve modelleri ve tabi bunun yanı sıra yedek parçaları kolay bulunabiliyor mu ? En önemlisi yedek parçanın bulunup bulunmaması.
  • Laptop Pilleri
Laptoplarda ise en önemli şeylerden birisi de tabiki pillerdir. Genel olarak en çok sıkıntı çekilen şey laptopların pil durumudur. Çabuk bozulabiliyor. O yüzden pilin markası, pil ömrü ve verilen garantiye dikkat edilmelidir.
  • Şikayet Siteleri & İnternetten Bilgi Edinme
Eğer aklınızda bir marka model oluşturduysanız o marka ve modelle alakalı sitelerdeki yorumlara bakmanızda fayda var. Böylelikle aklınıza takılacak olan sorularınızın cevabını alacağınızdan emin olabilirsiniz.
  • Garanti Kapsamı İle İlgili Bilgiler
Alacağınız marka modelin garanti bilgilerini iyi araştırmalısınız. Hangi garanti şirketleri ile ne şartlarda çalışıyor bu önemli. Hangi hususlarda garanti kapsamına giriyor hangi hususlarda garanti kapsamına girmiyor bunları bilmelisiniz.
  • Fiyat & Performansa Göre Seçim Yapmak
Fiyatı yüksek olan bilgisayarın performansıda yüksek olur düşüncesini kafanızdan atmalısınız öncelikle. İyi araştırma yapmalısınız. Örneğin; İ7 işlemci her zaman iyi diye bi kaide yok. İşlemcinin yanı sıra ram, ekran kartının da yüksek olması gerekir.
  • Yükseltme Ve Upgrade İmkanlarını Araştırmak
Bilgisayarın üretim tarihi çıkış tarihine bakmak gerekir. İleriki zamanlarda upgrade (Yükseltme) yani güncelleme olanakları nasıl bunlar her bilgisayar için önemli.

Kısacası arkadaşlar bilgisayar alırken ince eleyip sık dokumak gerekir. Çünkü hiç kimse zengin değil verdiği paranın karşılığını almayı herkes ister. Elimizden geldiğince sizlere anlattık aklınıza takılan birşey olursa yorum yaparak bize sorabilirsiniz.

0 Response to Bilgisayar alınırken dikkat edilmesi gerekenler

Yorum Gönder